Uitbloeiingsvrije doorstrijkmortel voor baksteengevels

Uitbloeiingsvrije doorstrijkmortel voor baksteengevels

Innovatie zit diepgeworteld in de bedrijfsfilosofie van Omnicol. De fabrikant doet al ruim 25 jaar onderzoek naar de rol van metsel- en doorstrijkmortel bij uitbloeiing op bakstenen gevels. Het intensieve ontwikkelingstraject resulteert nu in een gepatenteerde doorstrijkmortel die de kans op gips- en kalkuitbloeiing door de mortel tot nagenoeg 0% reduceert. 

Doorstrijkmortel met nieuwe samenstelling
Doorstrijken is een intussen ingeburgerde techniek in de bouwsector waarmee de verwerker met dezelfde mortel de steen lijmt en opvoegt. “Deze techniek laat voegdiktes toe vanaf 8 millimeter met verschillende afwerkingsmogelijkheden en kleurenopties”, stelt Bruno Roten, directeur Omnicol Belgium. “Voor de verwerker op de bouw verandert er niets, het innovatieve aspect van het product schuilt in de samenstelling die uitbloeiing voorkomt. Doorstrijken is bovendien efficiënt en kosteneffectief.”

Doordachte materiaalselectie
Met CLEARMIX-doorstrijkmortel geeft Omnicol architecten en opdrachtgevers de kans om het risico op uitbloeiing uit de mortel te vermijden. Dat risico is tot 0% te reduceren met een doordachte selectie van andere uitbloeiingsvrije gevelmaterialen. Op die manier blijft het gevelaanzicht ongeschonden, ook jaren na de oplevering van het gebouw. 

Lees meer…

Share this post