Indrukwekkend trappenhuis WARP

De hoofdrol is hier voor het iconische bakstenen trappenhuis in India, waaraan het gebouw de naam WARP ontleent. In deze vorm uitgevoerd om geluid en zicht te blokkeren met behoud van natuurlijk licht en ventilatie.

Met een gedurfd spel in massa, is het huis geconstrueerd door rondingen en lineaire patronen en openingen naast elkaar te plaatsen die amusant zijn voor de ogen, een unieke esthetische waarde overbrengen en natuurlijke ventilatie bevorderen. Elke verdieping is zo gerangschikt dat de verticale interactie wordt versterkt.

In overeenstemming met de rustgevende sfeer van de omgeving, zijn de interne ruimtes weelderig, maar vol beweging. Het ontwerpteam zorgde voor het behoud van een bestaande boom ter plaatse en integreerde deze als onderdeel van het definitieve architecturale ontwerp. De binnenruimtes verenigen de binnenkant en de buitenkant, gaan omhoog en verbinden het gebouw.

WARP House India

Elk niveau loopt langs gebogen lijnen over in een ander en leidt naar een naadloze ruimte die wordt vastgehouden door de toren. Door de trap niet alleen maar een hulpmiddel te maken om je een verdieping omhoog te brengen, drukt het WARP House in Gujarat, India een reis uit die de architect wil dat je reist. De gedurfde rondingen van de traptoren en de getextureerde omhulling van rode baksteen, die fungeert als een brandpunt tegen rechtlijnige massa, symboliseren dynamiek en vloeibaarheid, terwijl ze dienen als een functioneel element dat het gebouw zijn unieke identiteit geeft.

Ontwerp: BPlusK Architects

Locatie: Gujarat, India

Lees meer…..