Remix

Remix Droge Mortel BV ontwikkelt, produceert en vermarkt hoogwaardige droge mortels voor metselwerk.
Door omvang, know how en innovatieve productontwikkeling is Remix hierin toonaangevend en trendbepalend. Met het in eigen huis ontwikkelde Remix Mortel-Op-Maat systeem® kan Remix de mortels geheel afstemmen op de metselstenen en de bouwplaats- en weersomstandigheden. Zo heeft Remix de perfecte mortel voor vrijwel ieder bouwproject met een optimale stapelbaarheid, hechting en sterkte. Ook voor ‘moeilijke’ stenen als bijvoorbeeld gehydrofobeerde of gesilliconiseerde stenen, knetterharde stenen met nagenoeg geen wateropname en sterkzuigende bezande stenen met nauwelijks hechtpotentiaal, heeft Remix dé oplossing. Vanuit de geavanceerde productielocaties te Ellertshaar en Hardenberg levert Remix mortels in silo’s, big bags en zakken onder de merken Remix en Sakrete aan afnemers in binnen- en buitenland.

Uitbloeiingsarm (UA)
Witte kalkuitslag is de meest voorkomende klacht over nieuw metselwerk: Witte uitslag of kalkuitbloei. Witte afzettingen van stoffen afkomstig uit de steen, metselmortel en/of voegmortel, die vlak na het metselen of voegen optreden. In veel gevallen veroorzaakt door verwerking van de mortel onder te ongunstige weersomstandigheden en/of door een te korte tijdsperiode tussen het metselen en voegen. Remix heeft uitbloeiingsarme (UA) voegmortels, doorstrijkmortels, dunbedmortels en metselmortels. Deze zijn voorzien van een uitgekiend pakket “uitbloeiblokkers” die de capillaire vochtstroming opheffen en de daardoor gevormde kalkafzetting op het metselwerk voorkomen. Dit zonder hechtingsverlies!

Aardbevingsbestendig
Bij aardbevingen is een superieure hechting van de mortel gewenst om losraken van de stenen tijdens een aardbeving te voorkomen (doodsoorzaak nr.1). Remix is samen met TNO gaan testen op de nieuwe triltafeltest van TNO. De hiervoor ontwikkelde ER® (Earthquake Resistance) mortels zijn door TNO met goed resultaat getest tot 2,5 keer de zwaarst verwachte aardbeving in 2475 jaar! Hier worden al vele woningbouwprojecten en gebouwen in Groningen mee uitgevoerd. Maar deze ER® mortels worden niet alleen in Groningen gebruikt. Denk ook aan bevingen/zakkingen door de mijnen in Limburg en de zoutkoepels in Twente. Of gebouwen naast spoorwegen, die onderhevig zijn aan trillingen.

Duurzaamheid
Remix heeft Dubokeur voor DUurzaam op de metselmortels met kalk, de Doorstrijkmortels en de Dunbedmortels. Remix is daarmee de eerste en de enige metselmortel fabrikant, die er in geslaagd is dit voor een breed assortiment te behalen.

WEBSITE: www.remix.nl  en/of www.sakrete.nl