MBI

De Steenmeesters van MBI zetten zich in voor een mooiere leefomgeving; in kwaliteit, duurzaamheid, kleur en vorm. Vanuit de productielocaties in Veghel, Kampen, Aalst en Nieuw-Lekkerland (allen in Nederland) en de verkooplocaties in België en Duitsland werken 350 steenmeesters elke dag aan kwalitatief hoogwaardige producten. En dat als sinds 1945. MBI is marktleider op het gebied van betonnen gevelstenen en sierbestrating.

Metselstenen en blokken
Voor de utiliteits- en woningbouw produceert MBI esthetische en functionele metselstenen en blokken. De gevelstenen van MBI onderscheiden zich in design. Beton leent zich bijzonder goed voor het produceren van maatvaste, lange en slanke gevelstenen. Door de combinatie met kleurechte toplagen van verschillende soorten natuursteen zijn de mogelijkheden talrijk.Voor projecten van enige omvang kunnen wij uw kleur en gewenste structuur op maat produceren.

De Steenmeesters achter de gevels
De Steenmeesters van MBI werken vanuit de wetenschap dat gevels van metselwerk sterk van invloed zijn op de architectonische kwaliteit van woningen en gebouwen. Wij begrijpen dat architecten steeds weer voor de nieuwe uitdaging staan een passende, functionele en/of unieke uitstraling voor de gevel te ontwikkelen. Daarom adviseert MBI u graag over bijvoorbeeld de verwerkingswijze (lijmen of metselen), juiste detaillering, dilataties en voeguitvoering. De combinatie van steen en voeg bepaalt het totaalbeeld van een gevel. Door ons breed en maatvast assortiment zijn verschillende maatvoeringen perfect te combineren.