fischer

Wie innovaties zoekt zal fischer vinden.

De ondernemingsgroep fischer staat bekend als één van de grootste ideeënfabrieken ter wereld beschermd door 3285 patenten. Dit onderstreept de enorme innovatiekracht van de onderneming.

De slogan van de ondernemingsgroep fischer luidt “Op zoek naar vernieuwing komt u fischer tegen”. Onze voortdurende zoektocht naar vernieuwing blijft evenwel niet beperkt tot producten. We streven ook naar vernieuwing op het gebied van technische procedures, organisatiemethodes, organisatie- en businessplannen. Per jaar verwerken we 20 patentaanvragen per 1000 werknemers. Dat is op zich al een bewijs van de vernieuwende kracht in onze drie businessdivisies – Bevestigingssystemen, Automobielsystemen en Modulaire kitsystemen. Het gemiddelde in de Duitse industrie ligt op 1,5. Maar we ontwikkelen niet zomaar patenten om ze te klasseren – bijna 40 procent van onze uitvindingen komt op de markt. Nog een topprestatie. Roman Herzog, voormalig president van de Bondsrepubliek Duitsland, zei ooit “Ons lot wordt bepaald door ons vermogen om te vernieuwen” – we hadden het zelf niet beter kunnen zeggen. We hebben onze toekomst in eigen handen.

Sedert 1980 staat de tweede generatie van de familie Fischer, de zoon van de stichter, senator E.h. mult. Dipl.-Ing.(FH) Klaus Fischer, aan het hoofd van de ondernemingsgroep. fischer is een klassiek familiebedrijf – en daar zijn we trots op! Wat ons betreft, zijn onze klanten en hun individuele behoeften de graadmeter van alles, en niet de waarde voor de aandeelhouders of de kwartaalrapportering. We zijn uiteraard niet totaal geïsoleerd. Ook wij moeten de tijdsgeest volgen en dat doen we met grote zorg en inzet, omdat we met onze strategieën en activiteiten doelstellingen op lange termijn nastreven. Wanneer daar behoefte aan is, houden kortere besluitvormingsroutes ons op snelheid. In onze intentieverklaring staat: “De groep wordt getypeerd door de familie Fischer en aan het hoofd staat bij voorkeur een ondernemer uit deze familie.” En gezien de voordelen die hieraan verbonden zijn, zien we geen reden om daar verandering in te brengen.

WEBSITE: www.fischer.nl