Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie Oppervlaktebeoordeling van gevelmetselwerk

12 april-09:00 - 11:30

kennissessie oppervlaktebeoordeling gevelmetselwerk

Hoofdstuk 7 van de BRL 2826-01 ‘Het realiseren van metselwerkconstructies met baksteen, bouwblokken en -stenen van beton, cellenbeton en kalkzandsteen’ is de aanleiding voor deze MADE kennissessie Oppervlaktebeoordeling van gevelmetselwerk. De op dit onderdeel gewijzigde BRL is al vanaf april 2021 definitief, maar wordt in de praktijk nog maar heel weinig toegepast of van toepassing verklaard. De hierin omschreven methodiek van beoordelen geeft de metselaar een klein beetje ruimte, zodat er in het gerealiseerde gevelmetselwerk hier en daar een foutje mag zitten. Het mogen er echter niet te veel zijn, want dan kan het betreffende gevelvlak geheel of gedeeltelijk afgekeurd worden.

Harrie Vekemans (Adviesbureau Vekemans) leidt de bijeenkomst en presenteert het materiaal dat hij bij zich heeft. Bij dit type kennissessies ontstaat veelal een levendige discussie die altijd resulteert in verrassende inzichten. Tijdens de bijeenkomst zijn materiaal en voorbeelden beschikbaar die de discussie over het onderwerp voeden. Ook de deelnemers mogen materiaal meebrengen of eventueel van tevoren toesturen, zodat we het tijdens de kennissessie kunnen behandelen.

Let op: eerder verwezen wij naar de BRL 2826-02; deze gaat over lijmwerkconstructies en niet over metselwerkconstructies. Hierin staan nog de oude oppervlaktecriteria en de methodiek is ook nog de oude. De oude criteria zullen tijdens deze kennissessie zeker aan de orde komen, maar de kennissessie gaat juist over de nieuwe criteria en de beoordelingsmethodiek die daaraan verbonden is.

Praktische informatie kennissessie

Inloop vanaf 9:00 uur, aanvang 9:30 uur, einde circa 11:30 uur, mede afhankelijk van de discussies die ontstaan en de voorbeelden die aanvullend ingebracht worden. MADE-participant MBI is onze gastheer.

Datum: 12 april 2024

Locatie: MBI

Adres: Lumièrestraat 19, 6716 AG Ede

Tijd: Inloop vanaf 9:00 uur | Aanvang 9:30 uur | Einde omstreeks 11:30 uur

Deelname is kosteloos

 

Er is plaats voor slechts 30 deelnemers, de sessie is vol!

Je kunt aanmelden voor de wachtlijst via onderstaand formulier:

   

  Inschrijven

  Anti-spam

   

  Gegevens

  Datum:
  12 april
  Tijd:
  09:00 - 11:30

  Locatie

  Lumièrestraat 19, 6716 AG Ede
  Lumièrestraat 19
  Ede, 6716 AG Nederland

  Organisator

  MADE Center
  Telefoon
  +31(0)138200300
  E-mail
  info@madecenter.eu
  Bekijk de site van Organisator