Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Inloopochtend: “Buigtreksterkte van Metselwerk”

24 september 2021-09:00 - 10:30

Gratis

 

Op vrijdag 24 september a.s. organiseren wij wederom een online-inloop-ochtend. Dit maal met als onderwerp de buigtreksterkte van metselwerk. De laatste jaren is er sprake van een toenemend aantal schadegevallen, die voor een deel terug te voeren zijn op de hechting van mortel en bakstenen.
In Nederland moeten we ons voor wat betreft dit onderwerp onder andere houden aan de eisen in NEN-EN 1996-2 en dan specifiek ‘Tabel NB-1 – Eisen voor materiaalkeuze in relatie tot milieuklasse’. In deze tabel wordt voor MX3.2 (milieuklasse voor gevelmetselwerk) aangegeven dat de buigtreksterkte minimaal 0,3 N/mm2 moet zijn. De ervaring leert dat dit niet altijd te behalen is in traditioneel metselwerk.
Daar komt dan nog bij dat er de laatste jaren steeds dunnere buitengevelbladen worden ontworpen, waarbij er sprake is van de toepassing van smallere bakstenen of bakstenen die klamp verwerkt worden. Ook het toepassen van gehydrofobeerde bakstenen vereist ten aanzien van dit onderwerp extra aandacht, zoals ook al tijdens de inloopochtend van juni 2021 besproken is.
Reden genoeg om dit onderwerp eens nader te belichten en nader te bediscussiëren.
Het zou heel fijn zijn als eventuele vragen ten aanzien van dit onderwerp vooraf worden toegezonden, zodat wij deze alvast voor kunnen bereiden. Ook voorbeelden in relatie tot dit onderwerp of informatie van projecten zijn van harte welkom.

Aanmelden kan door het invullen van onderstaand formulier. Dan zorgen wij ervoor dat u tijdig een uitnodiging ontvangt met daarin alle verdere details.

Dank alvast en tot de 24e!

   

  Inschrijven

  Anti-spam

   

  Gegevens

  Datum:
  24 september 2021
  Tijd:
  09:00 - 10:30
  Kosten:
  Gratis

  Locatie

  ONLINE
  Telefoon
  138200300

  Organisator

  MADE Center
  Telefoon
  +31(0)138200300
  E-mail
  info@madecenter.eu
  Bekijk de site van Organisator