Tot 40% minder cement in metsel- en doorstrijkmortels Remix

Remix mortels

Tot 40% minder cement in metsel- en doorstrijkmortels Remix

Remix Droge Mortel heeft zijn productaanbod uitgebreid met nieuwe cementarme metsel- en doorstrijkmortels. Deze ontwikkeling is een belangrijke aanvulling op de bestaande milieubewuste Green Collection. Met deze nieuwe mortels speelt Remix in op de groeiende vraag naar bouwmaterialen met een lage milieubelasting, zoals vereist door het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Remix is participant van MADE.

Minder cement voor een lagere milieu-impact

Wat deze nieuwe Remix mortels bijzonder maakt, is dat ze tot 40% minder cement bevatten dan reguliere metsel- en doorstrijkmortels. Minder cement betekent minder CO2-uitstoot en dat draagt bij aan een lagere milieubelasting. Ondanks het verminderde cementgehalte presteren de mortels uitstekend, met een buigtreksterkte van ≥ 0,3 N/mm², zoals getest volgens NEN-EN 1996-1-1. Deze mortels zijn daarmee geschikt voor het verwerken van uiteenlopende steensoorten, zoals zuigende en sterk zuigende stenen, gehydrofobeerde stenen, dunne stenen en CO2-negatieve stenen.

Voldoen aan de strengste bouweisen

Uit onderzoek van de Stichting Stapelbouw blijkt dat metselwerk in de praktijk vaak niet aan de eisen van de regelgeving in ons land voldoet. Metselaars en aannemers zijn zich niet altijd bewust van de precieze regelgeving. Daarom introduceerde Remix jaren geleden al het Mortel-Op-Maat systeem, de service die ervoor zorgt dat de mortel perfect wordt afgestemd op het type steen dat wordt gebruikt. Dit systeem garandeert consistent hoogwaardige resultaten en voorkomt problemen bij de uitvoering.

Remix mortels passen in groene missie

Remix wil de meest milieubewuste mortelfabrikant zijn. De nieuwe cementarme mortels zijn een logische volgende stap in Remix’ grotere duurzaamheidsmissie, die is vastgelegd in het Green Horizon concept. Dat heeft geleid tot belangrijke investeringen in duurzame productiemethoden en logistieke processen. Zo draait het machinepark van Remix op groene stroom. En transportbewegingen worden geminimaliseerd door slimme logistieke oplossingen, zoals het gebruik van eigen bulkwagens en het toepassen van energie-efficiënte droogtechnieken met warmteterugwinning. Mortels worden geleverd in regendichte PE-zakken van 25 kg, die voor een groot deel uit gerecycled materiaal bestaan. Door het lage inktgebruik voor de bedrukking zijn deze zakken bovendien veel beter te recyclen dan traditionele mortelverpakkingen.

Focus op circulariteit en recycling

Remix loopt voorop in de toepassing van cementvervangers. Er zijn zelfs cementvrije metselmortels ontwikkeld, waarmee al diverse projecten zijn gerealiseerd. Deze innovatie draagt direct bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot in de bouwsector en biedt een vooruitstrevende oplossing voor een duurzamer bouwproces. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van duurzaamheid en circulariteit. Al het mortelafval dat terugkomt van bouwplaatsen wordt met een uniek terugwinsysteem opnieuw verwerkt in de productie. Bovendien maakt Remix al jarenlang gebruik van puingranulaat als vervanging van grind in betonmortels en snelbetonmortels, waardoor minder natuurlijke hulpbronnen worden verbruikt.

Innovatie voor de toekomst van de bouw

Met de introductie van cementarme metsel- en doorstrijkmortels zet Remix een nieuwe standaard voor duurzame bouwmaterialen. Deze producten bieden aannemers en metselaars niet alleen de mogelijkheid om te voldoen aan de strenge eisen van het Bouwbesluit, maar dragen ook bij aan een lagere milieubelasting.

Kijk voor meer informatie op de website van Remix

Op onze website vind je het overzicht van de MADE-participanten.

 

Share this post